Liefdes potje

Gelukspotje/suikerpotje

Steengoed

5,7×5,7 cm en 9,5 cm hoog

Op mijn webshop zijn veel artikelen te bestellen. Ook deze schattige potjes.

Wil je liever langs komen in mijn atelier? Graag krijg ik dan even een belletje van te voren: (06) 10 77 76 42

Tree of life

Gelukspotje/suikerpotje

Steengoed

6,3X6,3 cm en 9,5 cm hoog

Klavertjes vier

Gelukspotje/suikerpotje

Steengoed

5,5×5,5 cm en 8 cm hoog

Wolk

Gelukspotje/suikerpotje

Steengoed

5,7×5,7 cm en 9 cm hoog

Blue Flower

Gelukspotje/suikerpotje

Steengoed

5,7×5,7 cm en 10 cm hoog

Spiraal des levens

Gelukspotje/suikerpotje

Steengoed

5,7×5,7 cm en 9 cm hoog

Carnaval

Aardewerk

 

Zonnebloem

De pot met de zonnebloemen heb ik ook in de kleuren van Van Gogh gemaakt. Maar de zonnebloem is geheel een eigen weergave. Deze is niet naar een voorbeeld van een schilderij gemaakt. Zonnebloemen associeer ik met Van Gogh.

Aardewerk

31 cm hoog Ø 26 cm

Liefdeslicht

De kus der liefde. Voor en tijdens de kus gaat er van alles door je heen. Allemaal hersenspinsels. Je voelt je warm worden van binnen. De liefde straalt.

Aardewerk

 

Road with Cypress and Star

Van Gogh-jaar 2015: 125 jaar inspiratie

In 2015 herdenken verschillende Europese steden het 125ste sterfjaar van Vincent van Gogh met bijzondere tentoonstellingen en culturele evenementen rond het thema '125 jaar inspiratie'. Vincent van Gogh inspireert wereldwijd mensen tot op de dag van vandaag en ‘leeft’ 125 jaar na zijn dood meer dan ooit. De Stichting Van Gogh Europe, een samenwerkingsverband tussen circa 30 instellingen, eert in het herdenkingsjaar de Nederlandse kunstenaar met een internationaal programma in vier landen. Maar er zijn nog meer initiatieven. Stichting Clay2Day heeft een opdracht uitgegeven met als thema Vincent Van Gogh. Daarvoor heb ik de linker pot: Road with Cypress and star gemaakt.

Mijn Inspiratie

Van Gogh heeft een heerlijk kleurgebruik. Als ik zijn kleuren zie voel ik me vrolijker. Kenmerkend zijn geel, blauw en groen. Je ziet bijna geen zwart. Zijn wervelende penseelstreek maken zijn schilderijen levend. Zijn werk valt onder het postimpressionisme, een kunststroming die het negentiende-eeuwse impressionisme opvolgde. Van Goghs invloed op het expressionisme, het fauvisme en de vroege abstractie was enorm en kan worden gezien in vele andere aspecten van de twintigste-eeuwse kunst.

Weg met Cypres en ster

Er zijn meerdere versies van dit schilderij. Dit schilderij heeft Van Gogh later geschilderd dan de Sterrennacht. Overeenkomsten zijn de lucht, kleurgebruik en sterren. Van Gogh heeft de Sterrennacht heeft geschilderd en kreeg later last van een depressie, dit valt niet te zien aan zijn kleurgebruik.

Ik heb op een grafische manier gewerkt en dit gecombineerd met zijn stijl. De achtergrond is geschilderd met felle kleuren en van onderdelen uit zijn oorspronkelijke werk heb ik linosneden gemaakt en dit verwerkt in de klei. Extra heb ik met ijzeroxide gewerkt. Daarmee heb ik extra contrast aan een aantal onderdelen gegeven, de boom, het huis, de boeren, paard en wagen, de sterren en de maan.

Het thema is Van Gogh, maar deze wordt op mijn geheel eigen wijze geïnterpreteerd. Het maïsveld heb ik opengewerkt. Zo wil ik het wuiven van het maïs versterken. In de pot beide potten kan een kaars worden gebrand. Dit geeft een extra dimensie aan het werk.

Aardewerk

55 cm hoog Ø 24 cm

Sold

Zonnekuukske pot

Vleender pot

Yin Yang pot

Kunst en geloof hebben veel met elkaar te maken. Van vroeger af aan zijn goden en symbolen verwerkt in kunstobjecten. Al op rotstekeningen is symboliek van geloof terug te vinden. Nu wordt geloof en symboliek nog regelmatig gebruikt in de kunst. In mijn objecten verwerk ik symboliek. Geloof bestaat niet alleen uit de nu bekende religies. Er is meer tussen hemel en aarde. Er is symboliek en alles is verbonden met elkaar.

Steengoed

Zonnekuukske pot – 20 bij 18 cm

Vleender pot – 20 bij 18 cm

Yin Yang pot – 20 bij 18 cm 

Kolibriepot

Steengoed

In de wolken

Steengoed

 

 

Sold

Boomhutten geïnspireerd op de 4 elementen

Boomhut water

Boomhut vuur

Boomhut lucht

Boomhut aarde

Aardewerk

Serie huisjes

Reactie van één van de kopers:

Als ik zo je website bekijk, zie ik dat jij het werk van de menselijke zijde bekijkt. Het object waarop meteen mijn oog viel in je Ootmarsum-kraampje, is voor jou deel van een serie grappige huisjes. Het valt me ook op dat je heel subtiel-expressief bent in gezichten vormgeven. Dan is het vast een eye-opener voor je, dat ik het object heel anders zag, al had ik het niet meteen scherp voor de geest. Deze toren is waarlijk een minaret Oezbeekse stijl. Het gaat dan om de 'bouwvorm' en het geglazuurde dak en om de fijne decoratie. Als ik het goed begrijp uit je site, breng je dit soort decoratie aan met linoleum-snede-afdruk (ik ken dat nog wel van school). Dat is sowieso origineel gevonden van je, en in dit geval ook erg speels én strak gelijnd, zo worden het net echte reliëfs.Ik zei dat ik er al meteen een plek voor wist: tussen een bouwstenen toren en kerk. Daar past het nu dus ook thematisch bij. Mooi is ook de minaret in avondzon-tegenlicht, op de boekenplak. Wellicht een leuke foto voor je om te bewaren omdat de decoratie hier goed zichtbaar is. Zeer bedankt, en gegroet.

Steengoed

Sold, behalve de meest linkse

Maison joie de vivre

Steengoed

Sold

Stukjes bij beetjes

Steengoed

Kubus

Aardewerk

Sold

Winkelwagen
Uw winkelwagen is leeg
Doorgaan met winkelen
0